5 млн доларів хабаря НАБУ і САП: обвинувачена пішла на угоду зі слідством

Читать на русском
Антикорупційний прокурор уклав угоду про визнання винуватості з обвинуваченої у справі про спробу підкупу НАБУ і САП.

Обвинувачена у причетності до надання 5 млн доларів неправомірної вигоди керівництву Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтересах колишнього міністра екології Миколи Злочевського Олена Мазурова пішла на угоду зі слідством.

Про це під час судового засідання 7 червня у Вищому антикорупційному суді повідомив її адвокат, повідомляє «Слово і діло».

Захисник також подав клопотання про виділення матеріалів стосовно Мазурової в окреме провадження, оскільки угода про визнання винуватості розглядається за спрощеною процедурою. Адвокат зазначив, що матеріали необхідно виділити і через небезпеку для його клієнтки. Прокурор САП Андрій Перов підтвердив факт укладання угоди про визнання винуватості з Мазуровою.

«Клопотання захисника Сергія Титаренка про виділення матеріалів кримінального провадження – задовольнити. Матеріали кримінального провадження в частині обвинувачення Олени Мазурової у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України, виділите в окреме провадження», – оголосив рішення головуючий суддя Віктор Маслов.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

До цього НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, Андрій Кіча, Олена Мазурова та Микола Ільяшенко намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Наразі справа щодо трьох фігурантів розглядається в антикорупційному суді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: