Ляшко прогнозує зростання рівня захворюваності на COVID восени

Читать на русском
В Україні влітку динаміка захворюваності на коронавірус буде йти в низ, однак восени очікується нове зростання захворюваності.
фото Главком

В Україні в літній період динаміка захворюваності на коронавірус буде йти в низ, однак восени очікується новий стрибок щодо кількості хворих.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю НВ.

Робота під час пандемії: які зміни відчули українціСкільком українцям урізали зарплату через пандемію і скільки хочуть повернутися працювати в офіс – на інфографіці.

Він зазначив, що в Україні, як і в більшості інших країнах Європи, влітку зазвичай спостерігається зменшення випадків СOVID.

«Ми прогнозуємо, що в літній період у нас триватиме стабілізація рівня захворюваності з потенційним зростанням в осінньо-зимовий період», - сказав Ляшко.

«Ця динаміка є характерною як для України, так і для більшості країн світу. Зараз епіцентр, який був в Індії в попередні місяці, зокрема в квітні-травні, переміщається в країни Південної Америки: «горять» Бразилія і Аргентина, а в інших країнах відзначається стабілізація», - додав глава МОЗ.

При цьому Ляшко зазначив, що вплинути на картину із захворюваністю можуть і додаткові мутації COVID.

Нагадаємо, сьогодні добовий приріст хворих на COVID-19 впав до мінімуму з початку року - 420 нових випадків. При цьому одужали понад 3,3 тисяч осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: