Кабмін почав роботу над погашенням боргів із зарплати медпрацівникам

Читать на русском
Крім основного завдання з погашення боргів відповідальні відомства повинні з'ясувати та детально розібратися в причинах виникнення заборгованостей.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Кабінет міністрів вирішив впритул зайнятися питанням заборгованостей по заробітних платах перед медичними працівниками. Питання поставили рубою - їх потрібно погасити якомога швидше.

Про це 15 червня написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegam-каналі.

Він повідомив, що розпорядження про термінову підготовку проєкту постанови погашення заборгованості перед медичними працівниками вже було передано Міністерству охорони здоров'я та Національній службі здоров'я (НСЗУ).

Заборгованість із зарплати: як змінилася ситуація в регіонах від початку рокуЗаборгованість із зарплати в Україні з початку року зросла на 7,9 відсотка – до 3,38 млрд грн. Найбільший борг із зарплати в Донецькій області.

Крім основного завдання, про відомства повинні з'ясувати та детально розібратися в причинах виникнення заборгованостей.

«Для вирішення даного питання необхідно вжити відповідних заходів, щоб така ситуація не повторювалася в майбутньому», - заявив Денис Шмигаль.

Він також зазначив, що Міністерство соціальної політики та Міністерство фінансів у найближчому майбутньому мають розробити проєкт змін до державного бюджету щодо врегулювання ситуації з виплатою лікарняних.

Нагадаємо, що в Україні станом на 1 травня 2021 року заборгованість з виплати заробітної плати співробітникам підприємств і компаній зросла на 5,4% у порівнянні з 1 квітня 2021 року - до 3567,552 млн гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: