До серпня Україна робитиме 220 тисяч щеплень від коронавірусу на добу – Ляшко

Читать на русском
Темпи вакцинації будуть нарощуватися щомісяця. До 24 серпня темпи повинні зрости до 220 тисяч - але це якщо не буде збою поставок вакцини
Віктор Ляшкоmoz.gov.ua

Якщо в Україні не виникне проблем з поставками вакцини від коронавірусу, вже до Дня Незалежності в країні буде робитися 220 тисяч щеплень на добу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

«Моє завдання - зробити 10 мільйонів щеплень до кінця літа. За 10 днів червня ми зробили 534 тисячі, потужності нарощуємо. Щоб виконати 10 млн доз до кінця літнього періоду, мені потрібно зараз вивести систему на 111 тисяч щеплень на добу. У зв'язку з тим, що ми її маємо із запізненням на початку червня, ми поставили собі Орієнтир - 160 тисяч на добу», - сказав він.

Як вакцинуватися від COVID-19: всі способиЯк вакцинуватися від коронавірусу позачергово, залишковою дозою вакцини, розбиралося Слово і діло.

Ляшко додав, що темпи вакцинації будуть нарощуватися щомісяця. До 24 серпня темпи повинні зрости до 220 тисяч - але це якщо не буде збою поставок вакцини. Безперебійне забезпечення вакцинами дозволить зробити 10 млн щеплень до кінця літа.

Нагадаємо, Україна затвердила план вакцинації населення від коронавірусу, за яким до кінця 2021 року Уряд планує зробити 47 878 388 щеплень.

В Україні поки будуть вакцинувати людей тільки старше 18 років, оскільки препарати, які є в країні, проходили клінічні випробування на ефективність тільки на повнолітніх.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: