Вакцина Novavax ефективна приблизно на 90% – нове дослідження

Читать на русском
У США нове дослідження показало, що вакцина проти коронавірусу Novavax ефективна на 90 відсотків.
Reuters

Виробник вакцини Novavax заявив, що його препарат має загальну ефективність 90,4% у випробуванні фази 3, проведеному в Сполучених Штатах і Мексиці.

Попередні дані показали, що вона безпечна, пише CNN.

За заявою компанії, нині проводиться додатковий аналіз випробування, який буде направлений у рецензовані журнали для публікації.

«Різний континент, різний населення, різні віруси, і все ж ми все ще бачимо дійсно хорошу ефективність», – розповів доктор Грегорі Гленн, президент відділу досліджень і розробок Novavax.

Вакцини і подорожі: які препарати визнали в ЄС та чи схвалять там китайську вакцинуЩеплення якою вакциною дає право поїхати в ЄС і коли EMA має намір схвалити китайську вакцину, розбиралося Слово і діло.

У дослідженні, запущеному в грудні, взяли участь 29 960 дорослих. Компанія заявила, що вакцина «в цілому добре переносилася», а загальні побічні ефекти включали біль у місці ін'єкції, яка тривала менше трьох днів, втому, головний біль і біль у м'язах (до двох днів).

Під час дослідження серед учасників виявили 77 випадків Covid-19, проте всі вони були легкими.

Novavax заявила, що планує подати в США заявку на дозвіл на використання вакцини в надзвичайних ситуаціях у третьому кварталі цього року і планує виробляти близько 100 мільйонів доз на місяць до кінця вересня 2021 року.

Нагадаємо, наприкінці лютого Максим Степанов заявляв, що Україна планує отримати 10 млн доз вакцини проти коронавірусу компанії Novavax.

Також ми писали, що в Україні на офіційному рівні затверджений план вакцинації населення від коронавірусу. Так, до кінця 2021 року уряд планує зробити 47 878 ​​388 щеплень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: