Україна поліпшила позиції у рейтингу сталого розвитку ООН

Читать на русском

Україна піднялася на дев'ять позицій і зайняла 36 місце серед 165 країн у щорічному рейтингу сталого розвитку, котрий публікується ООН і Фондом Bertelsmann.

Україна піднялася на дев'ять позицій і зайняла 36 місце серед 165 країн у щорічному рейтингу сталого розвитку, котрий публікується ООН і Фондом Bertelsmann.

Дані рейтингу були оприлюднені на сайті організації у вівторок, 15 червня.

Прогрес України зафіксований у досягненні десяти із 17 цілей, котрі визначають сталий розвиток країни в економічній, соціальній та екологічній сферах. У жодній із базових цілей Україна не погіршила свої позиції. Найбільший прогрес зафіксований в досягненні мети ліквідації убогості.

У рейтингу Україна випередила такі країни, як Ізраїль (38 місце), Греція (37), Люксембург (42) та Росія (46).

До топ-5 країн сталого розвитку увійшли Фінляндія, Швеція, Данія, Німеччина та Бельгія.

Автори дослідження пишуть, що вперше з 2015 року середній глобальний показник індексу виявився нижчим за показник попереднього року.

«Зниження обумовлене зростанням рівня бідності та безробіття після спалаху пандемії COVID-19. Поки панує пандемія, не може бути сталого розвитку та економічного підйому», - йдеться в звіті.

Індекс цілей сталого розвитку - набір із 17 взаємопов'язаних цілей, що складаються з близько 100 критеріїв, розроблених у 2015 році Генеральною асамблеєю ООН в якості «плану досягнення кращого і більш сталого майбутнього для всіх». Ці цілі були названі в резолюції Генасамблеї на період до 2030 року, і вони замінили собою Цілі розвитку тисячоліття. ООН збирає дані для індексу на основі офіційних статистичних показників країн.

Показник країни відображає наскільки, в процентному співвідношенні, вона досягла тієї чи іншої мети. Україна досягла 100% за такими критеріями, як грамотність населення, співвідношення чоловіків і жінок за кількістю років навчання, доступ до електрики.

Раніше було оприлюднено рейтинг найщасливіших країн світу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: