Вакцинація в Україні: МОЗ розширить вікові рамки для щеплення

Читать на русском
На початку червня Євросоюз дозволив вакцинувати від коронавірусу підлітків у віці від 12 років.
фото з відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко не виключив розширення вікових меж для вакцинації від коронавірусної інфекції.

Про це голова відомства повідомив в ефірі Радіо НВ.

Як зазначається, міністр не виключив, що в найближчому майбутньому в Україні можуть почати вакцинувати від COVID-19 підлітків.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 11 червняВ Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 1 599 348 щеплень. Найбільшу кількість щеплень проведено у Києві.

Ляшко нагадав, що зараз в Україні вакцинації підлягають люди у віці від 18 років, оскільки в інструкціях всіх виробників вакцин, зареєстрованих в Україні, зазначено, що препарат проходив випробування на людях старших 18 років.

«Я знаю, що зараз завершилися певні клінічні випробування, і кажуть і про 15, і про 12 років і старших, що вакцина ефективна і безпечна, але поки що Україна користується реєстраційними матеріалами, які є, в них написано «від 18 років». Тому працюємо з дорослим населенням, але потенційно розуміємо, що вікова група буде розширена і на підлітків. Ми також їх будемо вакцинувати», - сказав міністр.

Нагадаємо, що бразильське агентство санітарного нагляду Anvisa схвалило застосування вакцини від коронавірусу компанії Pfizer для підлітків від 12 років.

Раніше ми повідомляли, що у п'ятницю, 11 червня, розпочалася вакцинація від коронавірусу співробітників Укрпошти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: