Білоруські біженці розбили табір на кордоні з Литвою

Читать на русском
У Литві повідомляють про напруженої ситуації на кордоні з Білоруссю. Білоруські біженці розбили табір і влаштували протести.
facebook/LRVRM1

У Литві повідомляють про напруженої ситуації на кордоні з Білоруссю. Білоруські біженці розбили табір і влаштували протести.

Про це повідомляє Литовське національне телебачення і радіо.

Стверджують, що білоруські протестувальники розбили табір недалеко від кордону з литовським Медінкаєм. Вони хочуть заблокувати комерційне сполучення з Білоруссю, чинити тиск на режим Лукашенка, привернути увагу до того, що репресії в Білорусі тривають.

«Однак литовській владі довелося перервати незаплановану акцію на своєму кордоні з кількох причин. Дозвіл на проведення акції протесту з блокування дороги було подано на 14 червня, але білоруси влаштували її завчасно», – зазначають в повідомленні.

Скільки в Україні вимушених переселенців і в яких областях вони проживаютьВ Україні налічується 1,5 млн вимушених переселенців. У травні вони отримали 248,4 млн грн допомоги від держави.

Зараз в таборі протесту з наметами, прапорами і антилукашенківською агітацією як і раніше знаходяться кілька десятків активістів.

Литва побудує табір для біженців з Білорусі на 350 осіб в Центрі реєстрації іноземців (URC) в Пабраде. Зараз Центр реєстрації іноземців використовується для розміщення прохачів притулку та мігрантів без документів.

Нагадаємо, у Білорусі тривають протести після виборів президента. За офіційними даними, чинний глава держави Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів. «Слово і діло» пропонує подивитися, які країни визнали Лукашенка законно обраним президентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: