Головний санлікар спрогнозував терміни приходу четвертої хвилі коронавірусу

Читать на русском
Нова хвиля повинна бути значно легшою, ніж минулої осені. Багато людей в Україні вже перехворіли на коронавірус, а багато вакцинувалися.
Ігор КузинФото УНІАН

Четверта хвиля коронавірусу добереться до України не раніше осені. Поки що всі області країни знаходяться в зеленій зоні адаптивного карантину, ситуація з пандемією під повним контролем.

Про це заявив новий головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телеканалу 1+1.

«Швидше за все, ми зіткнемося з черговою хвилею COVID-19, яка буде восени. Це звичайна практика, оскільки ми розуміємо, що ГРВІ переважно з'являються в кінці осені - на початку зими. Однак ми сподіваємося на те, що ця хвиля буде мінімальною», - сказав Кузін.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Нова хвиля повинна бути значно легшою, ніж минулої осені. Багато людей в Україні вже перехворіли на коронавірус, а багато вакцинувалися.

«І принаймні ті, які вакциновані, за рахунок захисної дії вакцини не підлягатимуть госпіталізації, або захворювання буде протікати в легшій формі», - зазначив Кузін.

Тим часом у ВООЗ прогнозують поширення більш заразного штаму коронавірусу в Європі. Цей різновид коронавірусу, відомий як «дельта-варіант», вже витіснив інші штами в низці країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: