ОБСЄ зафіксувала 40 порушень на Донбасі

Читать на русском
Організація з безпеки й співробітництва в Європі зафіксувала 40 порушень на Донбасі. Більшість порушень сталися в Донецькій області.
Фото з відкритих джерел.

Організація з безпеки й співробітництва в Європі зафіксувала 40 порушень на Донбасі. Більшість порушень сталися в Донецькій області.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 10 червня.

Росія подає на обмін полоненими списки з неіснуючих людей – АрестовичРосіяни в ТКГ подали список з 90 осіб на обмін полоненими. Однак СБУ змогла встановити лише 16 осіб

«У Донецькій області СММ зафіксувала 30 порушень режиму припинення вогню, включаючи 8 вибухів (4 невизначеного походження і 4 танкових постріли)», - йдеться в повідомленні.

Більшість порушень в районі ділянки розведення в районі н. п. Петровське. Там спостерігачі чули вибухи зі стрілецької зброї. Крім того, у районі окупованої Софіївки чули 4 постріли з танка. Спостерігачі розцінюють, що вони були пов'язані з навчаннями з бойовою стрільбою в межах зони безпеки.

«Проведення таких навчань є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року, яке передбачає заборону на проведення навчань з бойовою стрільбою в зоні безпеки», - нагадують в ОБСЄ.

У Луганській області зафіксували 10 порушень режиму припинення вогню, включаючи 3 вибухи невизначеного походження.

Всі ці порушення сталися в районі Золотого біля Попасної. Там чули міномети і великокаліберні кулемети.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, скільки обстрілів було в зоні ООС упродовж травня та яких втрат зазнала Україна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: