Індія знову оновила антирекорд добової смертності від COVID

Читать на русском
За минулу добу в Індії померли від коронавірусу 6 148 людей. Це новий антирекорд в країні.
фото PT

За минулу добу в Індії померли від коронавірусу 6 148 осіб. Це новий антирекорд.

Про це повідомило МОЗ Індії в четвер, 10 червня.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

За даними відомства, з початку пандемії інфекцію виявили у 29,1 млн осіб, одужали понад 27,6 млн, померли понад 359 тисяч, а число тих, хто на лікуванні, 1,1 млн осіб.

У той же час, приріст хворих на коронавірус в Індії третій день поспіль становить менше 100 тисяч осіб - за минулу добу виявлено трохи більше 94 тисяч випадків захворювання.

Також два тижні число нових інфікованих в країні не перевищує 200 тисяч на добу, що свідчить про спад другої хвилі коронавірусу.

В Індії також зростає число вакцинованих від коронавірусу - щеплення отримали понад 242 млн осіб, або трохи більше 17,4% населення країни, при цьому обидві дози вакцини отримали понад 46,5 млн осіб.

Нагадаємо, у травні в Індії неодноразово фіксували рекордну смертність від COVID-19, а число заражень перевищувало 300 тисяч на добу. Зараз в Індії очікують третю хвилю пандемії.

За даними ВООЗ, індійський штам COVID вже в 74 країнах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: