Уряд подасть РНБО список «пропагандистів агресії РФ»

Читать на русском
Кабмін пропонує РНБО запровадити санкції проти 6 фізичних та 10 юридичних осіб за пропаганду агресії Росії.
фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів пропонує запровадити санкції проти 6 фізичних та 10 юридичних осіб за поширення пропаганди. Пропозицію готуються внести на розгляд РНБО.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у середу, 9 червня.

Пропаганда або журналістика: як світ бореться з фейками КремляУ світі давно вже навчилися відрізняти пропаганду від журналістики і тому ніхто не здивований санкціями проти українських каналів.

«Кабінет Міністрів України схвалив та має протягом трьох днів внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозицію щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних та юридичних осіб, причетних до поширення продукції та інформаційного контенту, спрямованих на виправдання збройної агресії Російської Федерації проти України та тимчасової окупації РФ частини території України, популяризацію та пропаганду діяльності органів окупаційних адміністрацій РФ», - йдеться в повідомленні.

Санкції пропонується застосувати на три роки до 6 фізичних і 10 юридичних осіб, зареєстрованих у восьми країнах світу.

Санкції передбачають блокування користування майном на території України, унеможливлюють здійснення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України, виведення капіталів за межі території України.

Крім того, вони зупинять виконання економічних і фінансових зобов'язань, припиняють надання телекомунікаційних послуг і заблокують можливість використання телекомунікаційних мереж загального користування, а також унеможливлять передачу технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності, використання відповідних інтернет-ресурсів на території України.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 674 осіб, серед яких «злодії в законі» і кримінальні авторитети.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: