У Полтаві антикорупціонер із Податкової служби погорів на хабарі

Читать на русском
У Полтаві слідчі ДБР затримали на хабарі начальника одного з відділів управління з питань запобігання та виявлення корупції Податкової служби в Дніпропетровській області.

У Полтаві слідчі ДБР затримали на хабарі начальника одного з відділів управління з питань запобігання та виявлення корупції Податкової служби в Дніпропетровській області.

Про це у вівторок, 8 червня, повідомляє пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, чиновник погрожував компаніям з різних сфер бізнесу створенням штучних перешкод, якщо вони не будуть платити «щомісячну данину».

«У разі відмови податківець обіцяв організувати позапланові перевірки, призупинити їхню діяльність або призначити великі штрафи», - йдеться в повідомленні.

4 червня під час отримання чергового «платежу» податківця затримали. За даними ДБР, він мав при собі 350 тис. грн. які, ймовірно, отримав раніше від інших підприємців.

Зараз правоохоронці перевіряють можливу причетність до злочинної схеми інших податківців регіону.

Затриманому повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою, яка обіймає відповідальне становище, скоєному за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із альтернативної внесення застави в 4,5 млн гривень.

Раніше НАБУ і САП викрили на хабарі дніпровську суддю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: