Українцям дадуть можливість щепитися від коронавірусу на польському кордоні

Читать на русском
Вакцинація буде проходити на суто добровільній основі, всі щеплені пізніше зможуть отримати другу дозу вакцини безпосередньо в самій Польщі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українцям з 8 червня дозволять вакцинуватися від коронавірусу прямо на українсько-польському кордоні на контрольно-пропускних пунктах перед в'їздом на польську територію.

Про це заявив директор медичного центру «Медик» з Жешува Станіслав Мазур у коментарі «Укрінформу».

Мазур заявив, що прищеплювати планується трудових мігрантів. Щеплення будуть робитися вакцинами Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson. Вакцинація буде проходити на суто добровільній основі, всі щеплені пізніше зможуть отримати другу дозу вакцини безпосередньо в самій Польщі. З 1 липня в країні перестає діяти прив'язка до місця вакцинації.

В Україні відкриють 10 центрів масової вакцинації: як, де та коли можна отримати безкоштовну вакцинуДе можна безкоштовно вакцинуватися і який препарат пропонує держава, читайте в матеріалі Слово і діло.

Вакцинуватися можна буде на пропускних пунктах Медика-Шегині, Корчова-Краковець, Гребенне-Рава-Руська, Будомеж-Грушів, Дорогуськ-Ягодин, Долгобичув-Угринів.

«З 8 червня ми будемо готові вакцинувати українців усіма вакцинами від коронавірусу, сертифікованими в ЄС», - резюмував Мазур.

Нагадаємо, у Польщі зробили вже 20 млн щеплень проти коронавірусу. Повністю вакцинованими в країні є вже понад 6,5 млн осіб.

Раніше ми писали, що українські заробітчани, які їдуть до Польщі на заробітки, будуть в обов'язковому порядку проходити вакцинацію від коронавірусу від українсько-польському кордоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: