У Польщі зробили вже 20 мільйонів щеплень проти COVID-19

Читать на русском
У Польщі зробили вже 20 млн щеплень проти коронавірусу. Повністю вакцинованими у країні є вже понад 6,5 млн осіб.
Reuters

У Польщі зробили вже 20 млн щеплень проти коронавірусу. Повністю вакцинованими у країні є вже понад 6,5 млн осіб.

Про це повідомив у Twitter голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик.

«Прем’єр Матеуш Моравецький визначив ціль: виконати 20 млн щеплень принаймні одною дозою до кінця червня. Цей баланс вдалося досягнути вже сьогодні», – йдеться в повідомленні.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Польські пацієнти отримують чотири вакцини проти COVID-19. Препарати від Pfizer/BioNTech, Moderna та AstraZeneca є дводозовими, а вакцина, розроблена Janssen Pharmaceutica NV, компанією з фармацевтичного підрозділу Johnson & Johnson, вимагає лише однієї дози.

Зазначають, що від початку пандемії коронавірусу у Польщі інфікувалися понад 2,8 млн осіб, померли понад 73,7 тисячі пацієнтів.

Нагадаємо, учасники Асамблеї Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я досягли згоди в питанні рівного доступу до вакцин від коронавірусу. Це важливий фактор у боротьбі з пандемією COVID-19.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я закликала багаті країни поки утриматися від вакцинації дітей та підлітків, а замість цього поділитися вакциною з бідними країнами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: