Малюська пообіцяв олігархам в'язницю за приховування активів за новим законом

Читать на русском
Українські олігархи, за його словами, вже не зможуть заховати свої статки, оскільки проти них буде працювати відразу два закони - президентський і закон про декларування
Денис МалюськаДумська

Законопроєкт про олігархів, який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради, у разі прийняття передбачатиме дуже жорсткі заходи до олігархів, які спробують приховати свої активи.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Українські олігархи, за його словами, вже не зможуть заховати свої статки. Мало того, що проти них буде працювати новий закон, так ще їм буде загрожувати тюремний термін, якщо вони ризикнуть порушити новий закон про декларування і спробувати приховати активи.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

«Багато хто звинувачує, що наслідків для олігархів начебто немає. Є і вони величезні - декларування. Якщо хтось з олігархів сховає якийсь актив, де він заробляє гроші на державному бюджеті, - в'язниця. Законопроєкт, ветований президентом, буде відкоригований і навіть відсутня декларація буде тягнути за собою в'язницю. Наслідок шалений», - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про олігархів. У документі йдеться, що рішення про внесення особи до реєстру олігархів буде приймати РНБО.

Поданий в Раду законопроєкт президента Володимира Зеленського про олігархів – це тільки первинна частина низки законодавчих актів. Решта допрацьовують, вони будуть готові через два тижні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: