Український експорт збільшився на більш ніж 25%

Читать на русском
За перші п’ять місяців цього року український експорт збільшився на більш ніж 25%, або майже на 5 млрд доларів.
kmu.gov.ua

За перші п’ять місяців цього року український експорт збільшився на більш ніж 25%, або майже на 5 млрд доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Експортний бум. За перші п’ять місяців цього року український експорт збільшився на більш ніж 25%, або майже на 5 млрд доларів. Практично на 50% зріс експорт у Китай, США, Туреччину, Велику Британію», – йдеться в повідомленні.

Хиткий баланс: як зміниться українська економіка у 2021 році2021-й стане роком відновлення для української економіка від наслідків пандемії коронавірусу. Наскільки стабільним буде зростання, та з якими основними проблемами зіткнеться вітчизняна економіка – аналізував Олександр Радчук.

Він зазначив, що сприятлива зовнішня кон’юнктура, а також розширення географії експорту через підтримку українського бізнесу дали такий чудовий результат.

Нагадаємо, економіка України почала відновлюватися після кризи, викликаної пандемією COVID-19. За перші чотири місяці цього року помітне зростання показала промисловість і роздрібна торгівля.

Додамо, уряд затвердив бюджетну декларацію на 2022-2024 роки. Влада обіцяє зростання зарплат на 8-10% на рік, долар не вищий за 29 гривень і зростання ВВП близько 5% у 2023 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: