В Україні хочуть випускати постріли для гранатометів АГС

Читать на русском
Україна вже в цьому році планує почати серійне виробництво 30-мм гранатометних пострілів ВОГ.
mil.gov.ua

Україна вже у цьому році планує почати серійне виробництво 30-мм гранатометних пострілів ВОГ.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Таран, передає пресслужба відомства в четвер, 3 червня.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

За його словами, рішення про прийняття на озброєння і серійне виробництво на базі українських підприємств 30-мм гранатометних пострілів ВОГ-17В і ВОГ-17ІН для автоматичного гранатомета АГС-17 українського виробництва буде прийнято в цьому році за підсумками їх випробувань.

Випробування цих пострілів зараз проходять на замовлення Міноборони. Очікується, що їх виробництво буде відбуватися з комплектувальних вітчизняного виробництва і окремих матеріалів виробництва хімічної промисловості одного з держав-членів НАТО.

«Ми прагнемо домогтися зниження критичної залежності від імпортних боєприпасів. Це - елемент незалежності нашого оборонно-промислового комплексу і безпеки держави. Для цього, крім виробництва ВОГів, оборонне відомство опрацьовує в тому числі питання налагодження потужностей ремонту боєприпасів», - зазначив Таран.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони розмістило замовлення на модернізовані танки Т-64.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: