«Право на владу»: хто отримував зиск від «труби Медведчука» та чому Порошенко корився вимогам Москви

Читать на русском
У суспільно-політичному проєкті Право на владу 3 червня йтиметься про можливе придбання Україною вугілля в ОРДЛО в перший рік війни на Донбасі.

Оприлюднені журналістами записи розмов Віктора Медведчука підтверджують шокуючі підозри: в перший рік війни на найвищому рівні прикривалася схема купівлі вугілля з ОРДЛО та фактично відбувалось спонсорування керованих Росією бойовиків. Хто отримував найбільший зиск від торгівлі з бойовиками? Чому тодішній президент Петро Порошенко корився вимогам з Москви? Чому Медведчуку було дозволено все те, що він тоді робив? Чи розслідують ці факти правоохоронці?

Про це йтиме мова цього четверга у суспільно-політичному проєкті «Право на владу» з Наталею Мосейчук о 21.45. У розмові візьмуть участь: генеральний прокурор Ірина Венедіктова, головний редактор інтернет-порталу «РБК-Україна» Сергій Щербина, головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва, блогер, журналіст, представник Донецька у Тристоронній контактній групі Денис Казанський, журналісти Дмитро Гордон, Леонід Канфер, адвокат програми «Схеми», «Радіо Свобода» Анатолій Попов, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, правник Геннадій Друзенко, матір Олеся Бузини Валентина Бузина, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, народний депутат, «Слуга народу» Андрій Герус, міністр палива та енергетики (2007-2010, 2014) Юрій Продан, головний військовий прокурор (2019-2020) Віктор Чумак, прем'єр-міністр України (2014-2016) Арсеній Яценюк, народний депутат, «Європейська солідарність» Микола Княжицький, народний депутат 8 скликання, Партія народовладдя Юрій Левченко, голова Донецької ОДА (2014-2015) Олександр Кіхтенко, журналіст-розслідувач Bihus.Info Аліса Юрченко, опозиційний російський політик Ілля Пономарьов.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями або з загальновідомими фактами.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і Рада нацбезпеки та оборони ввели санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Санкції також торкнулися оточення Медведчука - 19 юридичних і 8 фізичних осіб, з них п'ятеро - громадяни Росії.

Крім того, РНБО доручила повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок». Пізніше почалася процедура націоналізації зазначеного нафтопроводу.

Раніше ВАКС заарештував частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» і передав його в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів. Пізніше Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: