В Україні ціна на електроенергію повинна бути в два рази вище – Міненергетики

Читать на русском
На сьогоднішній день ринком диктуються умови, за якими тарифи для населення повинні бути набагато вище
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Урядові обмеження утримують тарифи на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн за кВт-год попри те, що ринкова ціна на продукт у два рази вища.

Про це розповів Юрій Бойко, заступник міністра енергетики на своїй сторінці в Facebook.

Він пояснив, що ціна на електроенергію для споживачів формується виходячи з вартості електроенергії на ринку, податків, тарифів на її передачу високовольтними мережами НЕК «Укренерго», тарифів на розподіл низьковольтними мережами операторів систем розподілу і тарифів на поставку.

Бойко зазначив, що станом на сьогодні ринком диктуються умови, за якими тарифи для населення повинні бути набагато вище, але при цьому ціна в різних регіонах відрізняється.

Комунальні послуги: як за рік змінилася заборгованість українцівЗа рік у населення зросла заборгованість за всіма видами комунальних послуг. Детальніше – на інфографіці.

«Для побутових споживачів ця ціна має бути вже з 1 липня 2019-го значно вищою щодо поточної (1,68 грн/кВт-год) і диференційованою залежно від області. Так, на сьогодні ціна повинна становити від 2,60-2,96 грн/кВт-год по м.Києву та Дніпропетровській області, в 3,70-4 грн/кВт-год в Івано-Франківській та Луганській областях відповідно», - резюмував заступник міністра.

Також Бойко акцентував на тому, що дія урядової постанови стримує зростання тарифів і залишає їх на доступному рівні, зобов'язуючи Державні енергокомпанії продавати продукцію за регульованою ціною.

Раніше новий міністр енергетики заявив, що Міністерство енергетики до 1 липня цього року представить нову модель спеціальних зобов'язань щодо забезпечення електроенергією населення. У ній, серед іншого, врахують питання формування тарифів.

Кабінет міністрів на засіданні 28 квітня продовжив дію тарифів на електроенергію 1,68 грн за кВт/год ще на два місяці. А прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що ціни на електрику міняти не будуть.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: