Антикорупційний суд заочно заарештував Дубілета-старшого

Читать на русском
Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього голови правління «ПриватБанку» Олександра Дубілета.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета.

Так як Дубілет перебуває не в Україні та оголошений у міжнародний розшук, запобіжний захід йому призначили заочно «до моменту його фактичного затримання і доставки до місця кримінального провадження», повідомили у Центрі протидії корупції.

Рішення слідчого судді означає, що підозра, яка була пред’явлена Дубілету, є повністю обґрунтованою. А повідомлення про неї відбулося у відповідності до норм кримінального процесуального законодавства.

Як відомо, 25 лютого Вищий антикорупційний суд заарештував експершого заступника голови ПриватБанку Володимира Яценка з альтернативою 52,21 млн грн. Пізніше за нього внесли цю суму і він вийшов з-під варти. За версією слідства, Яценко у змові з колишнім головою правління ПриватБанку Олександром Дубілетом і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихиною розтратили майже 137 млн грн. Як вважають органи правопорядку, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками ПБ. До того ж, за даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку.

Зазначимо, що нещодавно СК «Інгосстрах» повернула ці кошти ПриватБанку, не вказуючи на це підстав. На думку слідства, це зробили аби приховати склад злочину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: