Вибухи в Бейруті: Інтерпол оголосив у розшук двох росіян

Читать на русском
Двох громадян Росії оголосили в міжнародний розшук у справі про вибух у Бейруті. Інтерпол оголосив їх у розшук за запитом прокуратури Лівану.

Двох громадян Росії оголосили в міжнародний розшук у справі про вибух у Бейруті. Інтерпол оголосив їх у розшук за запитом прокуратури Лівану.

Про це пише Associated Press.

Повідомляється, що Інтерпол видав «червоні повідомлення» на португальця і ​​двох громадян Росії - власника і капітана судна Rhosus, на якому у 2013 році до порту Бейрута привезли 2 275 тонн селітри. У 2014 році її вивантажили на склад, а в серпні 2020 року вона стала причиною масштабного вибуху.

Імена розшукуваних не розкривають, але, за даними ліванських ЗМІ, в розшук оголошені колишній капітан судна Борис Прокошев і власник корабля бізнесмен Ігор Гречушкін, який мешкає на Кіпрі. «Червоне повідомлення» діє і на португальця Жорже Мануела Нема Морейру, який у 2014 році оглядав вантаж нітрату амонію.

Нагадаємо, 4 серпня в порту Бейруту пролунав потужний вибух. Загинули близько 180 осіб, тисячі постраждали. За офіційною версією, в гавані здетонував 2750 тонн селітри.

Тоді збитки від вибуху в Бейруті оцінили в 15 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: