Плани щодо розвитку інфраструктури Києва не виконуються навіть наполовину – ОПУ

Читать на русском
Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про те, що в столиці абсолютно не розвивається інфраструктура, крім планів із забудови житла.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про те, що в столиці абсолютно не розвивається інфраструктура, крім планів із забудови житла.

Про це він заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, інфраструктура міста не розвивається, окрім планів із забудови житла, які були прив'язані до генплану і перевиконуються. Водночас плани з розвитку розв'язок доріг, метро, ​​мостів не виконуються навіть на 50%.

«Думаю, з урахуванням бюджету Києва можна було б прискорити зростання і розвиток інфраструктури. Все, що колись будувалося, як би це дивно не звучало, будувалося за Олександра Попова. Жодної розв'язки, жодної станції метро. Зараз же будуються лише парки, ставляться фонтани, стелиться газон. Це дуже добре, але у Києва є й інші проблеми - це трафік, який дійсно зріс, люди стоять у заторах, метро не розвивається. Так не може бути», - зазначив Тимошенко.

Чиновник нагадав, що влада Києва кожен раз обіцяє завершити будівництво Подільсько-Воскресенського переходу до кінця року, але цього так досі й не сталося.

«Київ жодного разу за весь час, скільки ми займаємося «Великим будівництвом» не прийшов і не сказав, наприклад, - нам потрібен багатофункціональний комплекс, ми хочемо розв'язку, ми хочемо шматок окружної, у нас не вистачає грошей, давайте на співфінансуванні щось робити. Як роблять всі мери обласних центрів. Жодного разу Київ не прийшов ні з одним інфраструктурним проєктом, що означає - київську владу це не цікавить. Вони не збираються допомагати громадянам. Саме тому ми починаємо самі це робити», - повідомив Тимошенко.

Чиновник назвав два виходи, які є з ситуації, що склалася в столиці.

«Виходи є два: або київська влада зрозуміє, що потрібно цим займатися, або... Мер - це посада, яка обирається, це незаперечний факт, але по голові Київської міськадміністрації будуть інші висновки. Але вирішувати це президенту. Є різні варіанти, в тому числі, і прийняття законопроекту «Про столицю», і правок до чинного Закону...», - розповів заступник голови ОПУ.

«Відповідні висновки буде робити комітет Верховної ради... Ситуація в Києві загострилася до краю. Це не конфлікт Офісу президента з Кличком, це конфлікт Кличка, фактично, з самим собою та з городянами. Минуло вже багато років, але нічого не розвивається. Багато з системи КМДА приходили до нас з якимись ідеями, але сам Кличко і заступники його з ідеями не приходять, це їм не потрібно. Тому по Дарницькому мосту, наприклад, ми тендер оголосили, зараз будемо робити його. Якби це цікавило київську владу, то, напевно, вона б намагалася прискорити це питання», - підсумував Тимошенко.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок вранці, 18 травня, силовики прийшли додому до мера Києва Віталія Кличка, щоб провести обшуки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: