Кличко зажадав від правоохоронців звіту у справах КМДА

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко в понеділок, 17 травня, опублікував відеозвернення щодо масових обшуків в столиці, вимагаючи від правоохоронців відзвітувати про розслідування справ за матеріалами КМДА.

Мер Києва Віталій Кличко в понеділок, 17 травня, опублікував відеозвернення щодо масових обшуків в столиці, вимагаючи від правоохоронців відзвітувати про розслідування справ за матеріалами КМДА.

«Це все виглядає заангажовано. Як акція, підготовлена ​​похапцем. Щоб підняти шум і облити брудом столичну владу і мене особисто. Скажу одне: ви зараз провертаєте ту ж схему, що робив Янукович з Черновецьким. Тому креативні «юристи» цієї спецоперації ті самі. Але врахуйте, будь ласка, я вам не Черновецький. А ось ви - таки послідовники Януковича. Пам'ятайте, де він зараз?», - заявив мер.

За його словами, обшуки почали проводити за раніше переданими КМДА матеріалами.

«Сьогодні перевірки й обшуки здійснюють переважно за тими матеріалами, які передали ми самі. За ті порушення, які виявили ми самі. Так чим займалися правоохоронні органи? За деякими справами місто передало матеріали ще два роки тому», - уточнив Кличко.

Також Кличко зажадав від силовиків відзвітувати про статус справ, за якими КМДА передала документи за результатами аудитів.

«З 2015 року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА зробив 385 перевірок. І передав правоохоронцям матеріали по 316 об'єктам аудиту. На сьогодні за цими матеріалами зареєстровано 168 кримінальних проваджень або матеріали долучені до справ, порушених раніше. Але от питання: яка ситуація з іншими справами?», - сказав Кличко.

Нагадаємо, раніше Державна фіскальна служба під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури проводила обшуки в департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: