Вакцинація в Україні прискориться наприкінці червня – Ляшко

Читать на русском
Зараз в Україні існує нестача вакцини; після додаткових поставок вакцини процес імунізації населення значно прискориться
Віктор ЛяшкоUA Тернопіль

В Україні станом на сьогодні немає такої кількості антикоронавірусних вакцин, щоб завантажити всі платформи для вакцинації. Однак у червні кількість вакцин має зрости.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю ТСН.

Вакцинація проти COVID-19: які препарати є в Україні та кого ними щеплятьЯкі зараз запаси вакцини є в Україні, та кого яким препаратом щеплять, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Все залежить від кількості вакцини, яка є на території України. Ми не можемо, її зараз немає в тій достатній кількості, щоб повністю завантажити всі платформи, які є. Зараз на території України є півтора мільйона доз вакцини «Короновак». Півмільйона «Пфайзер» прийшло, півмільйона доїжджає. І півмільйона в рамках «Ковакс» ми отримаємо на тижні - 7 червня. Вже оформляються документи на поставку вакцини «АстраЗенека». Вже в червні у нас повинен бути перший такий старт, коли велика кількість вакцини одночасно буде на території України. Це дозволить наростити темпи щеплень», - розповів він.

В Україні з початку вакцинальної кампанії від коронавірусу кількість щеплених першою дозою перевищила мільйон осіб. Дві дози отримали майже 124 тисячі українців.

У Києві протягом двох днів в центрі вакцинації проти COVID-19 на базі Міжнародного виставкового центру отримало щеплення 3467 осіб, у Львові аналогічний Центр прищепив за дві доби 1041 людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: