Голова МЗС Ізраїлю вперше за 13 років приїхав до Єгипту

Читать на русском
Ашкеназі заявив, що планує наголосити на тому, що Ізраїль зобов'язаний, перш за все, повернути своїх солдатів і цивільних, яких утримує ХАМАС.
фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Ізраїлю Габі Ашкеназі прибув до Єгипту сьогодні, що стало першим візитом голови ізраїльського відомства протягом останніх 13 років.

Про це повідомляє Ашкеназі у своєму Twitter.

Зазначимо, що візит Ашкеназі відбувається на тлі припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС після 11-денного обміну вогнем, який закінчився 21 травня за посередництвом Каїру.

Міністр закордонних справ Єгипту Самех Шукри запросив Ашкеназі обговорити режим припинення вогню, а також двосторонні зв'язки між їхніми країнами.

«Дякую за запрошення до Єгипту міністру Самеху Шукри. Перший офіційний візит голови МЗС Ізраїлю за 13 років. Під час візиту ми обговоримо регіональні питання та зміцнення двосторонніх економічних та торговельних зв'язків», - написав Ашкеназі після прибуття до Єгипту.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Минулого тижня Єгипет запросив Ізраїль, ХАМАС і Палестинську адміністрацію на переговори у Каїр. Очікується, що лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія відвідає Каїр наступного тижня.

Нагадаємо, що 7 травня розпочалося збройне протистояння між Ізраїлем та ХАМАС, що контролює Сектор Газа, яке закінчилося перемир’ям 18 травня. Внаслідок цих обстрілів загинули близько 10 ізраїльтян та близько 240 палестинців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: