В Ісландії виставили на продаж діючий вулкан

Читать на русском
Ісландська родина, яка володіє землею, на якій наприкінці березня активізувався вулкан Фаградальсф'ядль, вирішила цю ділянку продати.
Bloomberg

Ісландська родина, яка володіє землею, на якій наприкінці березня активізувався вулкан Фаградальсф'ядль, вирішила цю ділянку продати.

Про це пише Bloomberg.

Співвласниця земельної ділянки Анна Тордіс Гудмундсдоттир повідомила, що вже отримала дві пропозиції від потенційних покупців.

Фахівці прогнозують, що цей вулкан може залишатися активним протягом багатьох років. Після його активізації землевласники працювали з місцевою владою, щоб забезпечити доступ людей до нового популярного туристичного місця.

Зазначають, що в Ісландії закони дозволяють землевласникам вимагати платню за вхід на свою приватну територію, навіть якщо на ній є визначні природні пам'ятки. Однак прем'єр-міністерка країни Катрін Якобсдоттір повідомила, що хоч держава не планує купувати землю, але новим власникам не дозволять обмежувати доступ громадськості до ділянки.

Нагадаємо, в Ісландії ще в березні прокинувся і почав вивергатися вулкан Фаградалсфьяль, який не був активним кілька сотень років. Виверження вулкану почалося через кілька тижнів після посиленої сейсмічної активності на півострові.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: