Нацполіція викрила фіктивні фірми у розкраданні грошей «Укрзалізниці»

Читать на русском
Слідчі Нацполіції повідомили про підозру керівникам фіктивних фірм, на рахунок яких надійшло 4,5 мільйона гривень державних коштів.
Фото з відкритих джерел

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру керівникам фіктивних фірм, на рахунок яких надійшло 4,5 мільйона гривень державних коштів.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Кошти були перераховані від регіональної філії Укрзалізниці-Південно-Західної залізниці, які були виділені на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі.

«Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження співробітників Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції 27 травня повідомили про підозру двом директорам фірм-підрядників у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що керівники підприємств, аби приховати незаконну діяльність, внесли в реєстраційну документацію недостовірні відомості про господарську діяльність. Надалі посадовець одного з підрозділів Південно-Західної залізниці перерахував 4,5 мільйона гривень цим підприємствам з ознаками фіктивності. Кошти виділялися на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі.

«Фігурантам може загрожувати обмеження волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого», – додають у поліції.

Нагадаємо, у Миколаєві СБУ затримала чиновників «Укрзалізниці», які систематично зливали з локомотивів по 100-150 тонн дизельного пального, а потім незаконно збували його.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: