В ЄС схвалили вакцину Pfizer для підлітків

Читать на русском
Європейське агентство з лікарських засобів схвалило використання вакцини від коронавірусу Pfizer BioNTech для підлітків.
Слово і діло

У п'ятницю, 28 травня, Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА)схвалило використання вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech для підлітків.

«Комітет ЕМА з лікарських засобів сьогодні схвалив заявку на розширення застосування вакцини Pfizer/BioNTech (Comirnaty) на дітей віком від 12 до 15 років», - йдеться в повідомленні ЕМА в Twitter.

Вакцинація проти COVID-19: які препарати є в Україні та кого ними щеплятьЯкі зараз запаси вакцини є в Україні, та кого яким препаратом щеплять, читайте в матеріалі Слово і діло.

Відзначається, що підлітки будуть вакцинуватися нарівні з дорослими. Вакцину будуть вводити у вигляді двох ін'єкцій з інтервалом не менше трьох тижнів.

Як зазначив керівник відділу по вакцинації і боротьби з інфекціями EMA Марко Кавалері, Pfizer стала першою вакциною, схваленою для людей молодше 18 років в ЄС. За його словами, дані показали, що щеплення виявилася ефективними у підлітків молодшого віку.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, які зараз запаси вакцини є в Україні, та кого яким препаратом щеплять.

Також ми писали, що у Києві завтра відкриється великий Центр вакцинації від COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: