Центри вакцинації завтра також відкриються у Львові та Одесі

Читать на русском
Центри масової вакцинації населення від COVID-19 відкриються 29 травня у Києві, Одесі та Львові. Вони будуть працювати у вихідні дні.
gp.gov.ua

В Україні в суботу, 29 травня, відкриються одразу три нові центри масової вакцинації населення від COVID-19. Вони будуть працювати у вихідні дні.

Про це повідомляє МОЗ у п'ятницю, 28 травня.

Нові центри вакцинації розташовані:

  • у Києві на базі Міжнародного виставкового центру;
  • у Львові на базі стадіону Арена Львів;
  • в Одесі на базі стадіону Одеської юридичної академії.

Вакцинація проти COVID-19: які препарати є в Україні та кого ними щеплятьЯкі зараз запаси вакцини є в Україні, та кого яким препаратом щеплять, читайте в матеріалі Слово і діло.

Вакцинуватися в них можуть люди, що записалися до листа очікування в додатку або через сайт «Дія», або ж через контакт-центр МОЗ. Однак попередньо їх повинні запросити на вакцинацію телефонним дзвінком - пріоритет надаватиметься людям похилого віку.

У МОЗ зазначили, що в масових центрах вакцинації не можна буде самостійно вибирати препарат для щеплення.

«Буде доступна вакцина, яка є в наявності в Україні. З 29 травня будуть використовувати вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech», - йдеться в повідомленні.

Всі центри працюватимуть у вихідні дні. Пілотні центри вакцинації відкривають, щоб відпрацювати алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях. Аналогічні центри обіцяють відкрити і в інших великих містах, коли Україна отримає більше вакцин.

Нагадаємо, в Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 1 116 006 щеплень. За минулу добу вакцинували 16 293 українця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: