В Україні зросла кількість суїцидів серед підлітків – омбудсмен

Читать на русском
За 4 місяці 2021 року зафіксовано 126 випадків суїцидів серед дітей та підлітків. При тому що майже така ж кількість була за весь 2020 рік.
Людмила Денісовафото LIGA.net

За п'ять місяців 2021 року зафіксовано 126 випадків суїцидів серед дітей та підлітків. При тому що майже така ж кількість була за весь минулий рік.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram в п'ятницю, 28 травня.

У Держстаті назвали основні причини смертей українцівУ четвер, 20 травня, Держслужба статистики оприлюднила дані про кількість померлих із зазначенням причин за січень-березень 2021 року.

«За інформацією Національної поліції, за 2020 рік в Україні зафіксовано 123 випадки підліткових самогубств, в той же час за чотири місяці поточного року кількість суїцидів або спроб становить вже 126 випадків!», - написала Денісова.

Омбудсмен запевнила, що ці випадки не залишаються без її уваги. Вона прокоментувала інформацію в ЗМІ щодо випадку, який стався у Львові. Там через сварку з батьком випала з вікна 11-річна дівчинка. За словами Денісової, за даним фактом було направлено акт реагування до мера з вимогою про повне й об'єктивне з'ясування ситуації та вжиття заходів щодо захисту прав дитини.

Нагадаємо, за даними Держстату, в Україні за рік смертність зросла на третину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: