Згвалтування у Кагарлику: в МВС озвучили результати переатестації поліції

Читать на русском
У Кагарлицькому відділенні поліції за підсумками переатестації після згвалтування дівчини поліцейськими звільнили тільки одного співробітника.
Антон Геращенкофото МВС

У Кагарлицькому відділенні поліції за підсумками переатестації після згвалтування дівчини поліцейськими звільнили тільки одного співробітника.

Про це заявив заступник глави МВС Антон Геращенко в ефірі «Радіо НВ» у вівторок, 25 травня.

Аваков провалив обіцянку, що до Кагарлицького відділення поліції наберуть нових поліцейськихУ відділенні поліції, де били, катували людей та зґвалтували дівчину, із 30 працівників звільнили тільки 9.

За його словами, 30 з 38 копів залишилися працювати у Кагарлицькому відділенні, а шістьох з них навіть підвищили. Звільнений був один поліцейський.

Всього на момент злочину на ділбниці в Кагарлику було 43 поліцейських, тестування повинні були пройти 38, так як одного звільнили раніше, троє перебували у декретній відпустці, а один був відсутній через тимчасову непрацездатність.

«Переатестація - це не покарання, це перевірка службових знань, перевірка того, чи гідні ці люди працювати. Якщо два злочинця з 43-х згвалтували жінку, били її, то вони за це відповідають. Але не можна говорити, що, якщо один або два поліцейських в райвідділі погані, то всі погані», - заявив Геращенко.

Він також додав, що в Обухівському райвідділі після переатестації звільнили п'ятьох поліцейських.

Нагадаємо, жертва згвалтування у Кагарлику раніше розповіла, що коли над нею знущалися, сторонні у відділенні поліції це чули, а деякі і бачили.

Майже рік тому дівчині надали особисту охорону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: