Збитки Нацгвардії: САП скерувала до суду справу стосовно експосадовця

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовного колишнього посадовця Нацгвардії.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника управління розквартирування та капітального будівництва логістики Головного управління Національної гвардії України Олександра Яроша, якого обвинувачують у службовій недбалості.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києві від 2 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Підготовче засідання призначили на 22 квітня.

За версією слідства, забудовник Андрій Немерюк організував схему заволодіння 17,3 млн грн НГУ, які були виділені з державного бюджету на придбання житла для військовослужбовців НГУ. Як встановили детективи, він залучив до свого плану начальника управління розквартирування та капітального будівництва логістики Головного управління НГУ Леоніда Сікору, керівника фінансового відділу цього ж управління НГУ Модлінського та директора ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» Дмитра Лашковіцера та керівника ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Олега Войналовича. До реалізації злочину ці особи також залучили заступника начальника управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії Олександра Яроша. Однак, як з'ясувало слідство, до складу групи він не входив. Тому дії Яроша кваліфікували як службову недбалість.

Для реалізацію плану вони забезпечили перемогу ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» на придбання у них квартир в Бучі Київської області, а саме житловому комплексі Forest Land. Дотепер договори купівлі квартир не виконані у зв'язку з непридатністю квартир для проживання. Немерюк і начальник фінвідділу НГУ перебувають у розшуку. Їм підозру вручили заочно. Наразі слідство у справі завершене і матеріали відкриті стороні захисту.

Нагадаємо, НАБУ оголосило Немерюка в розшук, у тому числі міжнародний. Після цього апеляційна палата ВАКС заочно заарештувала забудовника. Також АП ВАКС дозволила заочне слідство стосовно нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: