Аваков провалив обіцянку, що до Кагарлицького відділення поліції наберуть нових поліцейських

Читать на русском

У відділенні поліції, де били, катували людей та зґвалтували дівчину, із 30 працівників звільнили тільки 9.
Слово і діло

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не виконав обіцянку, що у Кагарлицькому відділенні поліції повністю оновлять склад працівників.

Таку обіцянку він дав 29 травня 2020 року, коментуючи події в Кагарлику, де поліцейські прямо у відділку били людей, катували та зґвалтували дівчину, яку викликали як свідка.

«Двоє поліцейських заарештовані, підрозділ цей повністю розпущений. Кожен із них виведений за штат. Це близько 60-ти осіб. Ми приймаємо рішення, хто з них міг бути причетний або хоча б знав про факт. Усі працівники далі будуть нові», – заявив міністр.

Зазначимо, що Аваков під підрозділом мав на увазі Кагарлицьке відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області. Відповідно саме в це відділення мали би набрати нових співробітників.

Відразу після повідомлень про зґвалтування дівчини та побиття людей, голова Нацполіції Клименко звільнив поліцейських, які підозрюються у скоєнні злочину, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу (Обухівського) та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького відділення поліції.

Переатестація тривала два місяці. Щоби з'ясувати її результати, на початку серпня «Слово і діло» надіслало запит в ГУНП в Київській області. З отриманої відповіді стало відомо, що Кагарлицьке відділення поліції Обухівського відділу перетворилось на відділення №1 Обухівського відділу, в якому понад 30 працівників лишилися на посадах.

Загалом переатестували 148 поліцейських, серед яких з Обухівського відділу поліції – 98, Кагарлицького – 39 та Ржищівського – 11. За результатами атестування лише 9 (!) працівників підлягали звільненню, 13 – переведені на нижчу посаду через невідповідність.

Враховуючи те, що за результатами переатестації у Кагарлицькому відділенні поліції, яке перейменували на відділення №1 Обухівського відділу, з 39 працівників тільки 9 були звільнені, а решта зберегли посади, обіцянка міністра Авакова отримує статус «не виконано».

Відповідно до моніторингу «Слово і діло», Арсен Аваков дав 266 обіцянки, з яких 103 виконав, 85 – провалив і ще 78 має реалізувати.

Раніше ми писали, що фігуранта справи про зґвалтування в Кагарлику випустили з-під варти.

Також ми повідомляли, що прокурори спільно зі слідчими ДБР завершили розслідування справи про зґвалтування і тортури в Кагарлицькому відділі поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: