В Одесі стріляли по вікнам голови суду, в якому винесли вирок Стерненку

Читать на русском
Голова Приморського суду Одеси Сергій Кічмаренко повідомив, що по вікнам у його кабінеті стріляли невідомі.
Правотворець

Голова Приморського суду Одеси Сергій Кічмаренко повідомив, що по вікнам у його кабінеті стріляли невідомі.

Відповідного листа судді опубліковали на сайті Вищої ради правосуддя.

В ньому сказано, що 17 травня, увійшовши до свого робочого кабінету, суддя помітив, що одне з чотирьох вікон, розташоване у безпосередній близькості від робочого столу, було прострілене з невідомої зброї.

«Виходячи з характеру пошкодження скла, траєкторія польоту кулі була спрямована чітко по мені» – повідомив Кічмаренко.

Справа Стерненка: чи існує межа законного самозахистуРозгляд справи Сергія Стерненка порушує питання меж дозволеного самозахисту в чутливих справах, вважає експерт.

За його словами, того ж дня поліція зареєструвала провадження за ст. 377 Кримінального кодексу (Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного).

«Те, що сталося, я пов’язую зі своєю службовою діяльністю, а також з перебуванням в моєму провадженні низки резонансних кримінальних справ», – додав він.

Нагадаємо, суд засудив до 7 років та 3 місяців позбавлення волі одеського активіста Сергія Стерненка у справі за обвинуваченням у викрадені колишнього депутата Сергія Щербича.

Стерненко мав перебувати під вартою до моменту, як його покарання вступить в силу. Проте Одеський апеляційний суд звільнив активіста Сергія Стерненка з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: