Держсекретар США планує поїздку на Близький Схід

Читать на русском
Після того, як Ізраїль та ХАМАС погодилися на перемир'я, Держсекретар США Енітоні Блінкен заявив, що планує поїздку на Близький Схід.

Після того, як Ізраїль та ХАМАС погодилися на перемир'я, Держсекретар США Енітоні Блінкен заявив, що планує поїздку на Близький Схід.

Про свої плани Ентоні Блінкен написав на своїй сторінці в Twitter.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Блінкен пише, що привітав те, що обидві сторони домовилися про припинення вогню. У повідомленні головного дипломата США йдеться, що на Близькому Сході він зустрінеться ізраїльськими, палестинськими та регіональними лідерами.

«Найближчими днями я поїду до регіону і з нетерпінням чекаю на зустрічі з міністром закордонних справ та іншими ізраїльськими, палестинськими та регіональними лідерами», - йдеться в повідомленні Блінкена.

Цю інформацію підтверджують і в Держдепартаменті США. Там сказано, що Блінкен поговорив зі своїм ізраїльським колегою, головою МЗС Ізраїлю Габі Ашкеназі. Він «привітав» угоду про припинення вогню. Також під час бесіди обидві офіційні особи «висловили подяку Єгипту за посередницькі зусилля».

«Обидва лідери висловили подяку за посередницькі зусилля Єгипту. Держсекретар зазначив, що він залишатиметься в тісному контакті зі своїм єгипетським колегою та іншими зацікавленими сторонами в регіоні», - йдеться в повідомленні Держдепартаменту США.

Раніше повідомлялося про те, що Кабінет безпеки Ізраїлю проголосував за припинення нанесення ударів по контрольованому палестинськими радикалами Сектору Газа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: