Тиждень в Раді: скільки законопроєктів ухвалили нардепи

Читать на русском

Верховна рада дуже плідно попрацювала на цьому тижні. Депутати провели кадрові зміни в уряді, заслухали звіт прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про заходи боротьби з COVID-19, розблокували підписання земельних законопроєктів, а також ухвалили законопроєкти, необхідні для співпраці з МВФ і ЄС. «Слово і діло» пропонує подивитися на результати роботи парламенту в цифрах.

З 18 до 21 травня народні депутати проголосували 8 постанов. Більшість з них стосувалися кадрових перестановок в Кабміні. З посади міністра охорони здоров'я звільнили Максима Степанова і на його місце призначили Віктора Ляшка. На чолі Міністерства інфраструктури замість Владислава Криклія тепер буде Олександр Кубраков. Звільнили також Ігоря Петрашка, віцепрем'єром – міністром економіки став Олексій Любченко.

Також депутати прийняли постанову про звернення Верховної ради до Палаті представників і Сенату США щодо санкцій проти газопроводу «Північний потік-2». Депутати закликали американських партнерів ввести санкції проти всіх учасників будівництва.

Крім того, за тиждень Рада проголосувала 24 законопроєкти: 19 – за основу та 5 – в цілому. У другому читанні був ухвалений законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони». Це другий ключовий закон для земельної реформи.

І були внесені зміни в закон «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» для відновлення законних прав та свобод громадян з управління власним майном і отримання кредитних послуг. Закон скасовує мораторій на стягнення за кредитами для українців з окупованих територій.

Нагадаємо, як депутати голосували за призначення нових міністрів, можна подивитися на інфографіках.

Також «Слово і діло» проаналізувало, хто з депутатів реєструє найбільше законопроєктів і скільки з них ухвалюють.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: