У Вінниці відключили гарячу воду через борги перед «Нафтогазом»

Читать на русском
У Вінниці припинено гаряче водопостачання. Комунальне підприємство не може придбати газ на вільному ринку через борги перед Нафтогазом.
Ілюстративне фото.

У Вінниці з 20 травня припинено гаряче водопостачання. Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» не може придбати газ на вільному ринку через борги перед «Нафтогазом».

У пресслужбі компанії нагадали, що втрачає чинність постанова Кабміну №867 і тепер теплопостачальним підприємствам теплокомуненерго треба закуповувати природний газ для надання комунальних послуг на вільному ринку. А для цього ПЕК треба повністю розрахуватися за спожитий природний газ перед НАК і закуповувати природний газ за умови 100% передоплати.

Опубліковані річні ціни на газ для населення з 1 травняГазопостачальні компанії оприлюднили річні ціни на газ для населення з 1 травня. За кубометр газу компанії просять від 7,99 до 13,5 грн.

На сьогодні, заборгованість КП «Вінницяміськтеплоенерго» становить 289 млн грн.

Як пояснили в компанії, борг накопичився через те, що тарифи на послуги не підвищували з 2019 року, а в період пандемії коронавірусу зменшували для населення. Крім того, станом на 17 травня борг населення перед КП за отримані послуги майже 160 млн грн.

Нагадаємо, з 20 травня в Україні ціни на газ для теплокомуненерго урядом більше регулюватися не будуть, у зв'язку з чим зникає зобов'язання для НАК «Нафтогаз України» продавати газ за фіксованою державою ціною.

Раніше у ВР зробили припущення, що в результаті того, що з травня в Україні діє річний тариф на газ, борги українців за комунальні послуги можуть у підсумку перевищити 100 млрд грн, а тарифи на тепло зростуть на 57%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: