У Китаї заборонили будь-які операції з криптовалютами

Читать на русском
Володіти криптовалюта як і раніше можна, проте заборонено проводити будь-які операції з нею, включаючи купівлю, продаж і конвертацію
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Китаї фінансовим установам і платіжним компаніям заборонили проводити та обслуговувати будь-які транзакції, пов'язані з криптовалютою. Крім того, китайський регулятор застерігає інвесторів про спекулятивність торгівлі криптовалютами.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Ринок криптовалют: як в Україні та інших країнах регулюють віртуальні активиВ Україні хочуть легалізувати майнинг Bitcoin та інших криптовалют. Який правовий статус мають віртуальні гроші в країнах світу.

Вказується, що всі фінансові установи, зокрема банки та онлайн-сервіси, більше не зможуть пропонувати клієнтам послуги, пов'язані з криптовалюта. Під заборону китайського регулятора потрапили обмін, реєстрація, торгівля, кліринг, розрахунки та ICO (первинне розміщення монет для залучення інвестицій), довірчі послуги, Послуги зі зберігання або застави криптовалюта, а також випуск фінансових продуктів, пов'язаних з криптовалюта.

Право приватних осіб на володіння криптовалютою збережено. Таке рішення регулятор обґрунтовує спекулятивністю криптовалюти та фактом відсутності підтримки реальної вартості, цінами на яку легко маніпулювати. Крім того, торгівля криптовалютою не захищається законами Китаю.

Нагадаємо, 24 квітня стало відомо, що Верховна рада України вже через місяць може розглянути в другому читанні законопроєкт «про віртуальні активи», що має легалізувати ринок криптовалюти в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: