Призначено голову Держінспекції архітектури, створеної замість ДАБІ

Читать на русском
Кабмін 19 травня офіційно призначив голову Держінспекції архітектури і містобудування. Ним став Семен Кривонос.
фото УНІАН

Кабмін сьогодні призначив головою Державної інспекції архітектури і містобудування Семена Кривоноса, який раніше переміг у конкурсі на цю посаду.

Про це повідомили у пресслужбі Мінрегіону в Facebook.

Олексій Чернишов: будівельний ринок буде повністю лібералізованийОлексій Чернишов в інтерв'ю «Слово і діло» розповів, коли ліквідують ДАБІ та як зміниться архітектурно-будівельний контроль.

«Уряд призначив Семена Кривоноса головою Державної інспекції архітектури і містобудування. Відповідне рішення було затверджено сьогодні, 19 травня, під час засідання Кабінету міністрів України», - йдеться в повідомленні.

При цьому в Мінрегіоні додали, що виконання повноважень ДІАМ у повному обсязі може здійснюватися після того, коли на роботу візьмуть 30% співробітників (гранична затверджена чисельність - 660 осіб).

Нагадаємо, 28 квітня визначився переможець конкурсу на посаду керівника Державної інспекції архітектури та містобудування України.

Майже рік тому уряд вирішив ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію і створити замість неї три нові органи влади. Однак пізніше залишили тільки Державну інспекцію архітектури і містобудування.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заперечував можливість нового керівника впливати на дозвільний ринок і назвав повідомлення про можливі зв'язки керівництва органу з одіозними гравцями ринку «штучно створеним ефектом».

Чернишов також розповів, що буде з будинками, які ДАБІ не ввела в експлуатацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: