Рік безуспішного реформування ДАБІ: Чернишов розповів, чому відмовилися від попередньої концепції

Читать на русском
Міністр Олексій Чернишов очікує, що закон для реформування будівельної галузі буде ухвалений в червні.
Слово і діло

Концепцію реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції змінили через те, що не був оперативно ухвалений новий профільний закон.

Про це міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов розповів в інтерв'ю «Слово і діло».

Ліквідація ДАБІ: які функції зараз виконує інспекціяЯкі функції виконує ДАБІ, чи перетинаються завдання установи з іншими державними органами та чи зможуть вони замінити інспекцію в разі її ліквідації.

«Попередня концепція, яка була реалізована на початку, передбачала досить швидкий темп, з точки зору прийняття нового закону. Сам факт реформи передбачає новий закон, це підтвердження реформи. Закон не прийняли, тому ми відкоригували концепцію самої реформи, зробивши її більш адаптивною, простішою. Такою, яку можна імплементувати відповідно до чинного законодавства», – сказав Чернишов.

Тому і було вирішено ліквідувати створені до цього Державну інспекцію містобудування України та Державну сервісну службу містобудування і залишити один орган – Державну інспекцію архітектури і містобудування.

За словами Чернишова, на платформі міністерства вже розробили новий законопроєкт: 24 березня він буде поданий до комітету Верховної ради, 29 березня планується його перший розгляд в рамках комітету.

Проблем з голосами за законопроєкт Чернишов не чекає. «Ми очікуємо, що закон буде вже проголосований і підписаний в червні цього року. Знову ж таки, це наші очікування, на які ми прямо не впливаємо, але, звичайно, будемо всіляко сприяти», – заявив він.

Нагадаємо, 24 лютого співробітники ДБР провели низку обшуків, зокрема, у керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: