Екснардеп Ляшко виграв позов до НАЗК через перевірку декларації

Читать на русском
Окружний адмінсуд столиці задовольнив позов колишнього депутата до Нацагентства із запобігання корупції.
Олег Ляшкофото: LIGA.net

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов колишнього народного депутата Олега Ляшка до Національного агентства з питань запобігання корупції і скасував рішення органу про результати перевірки його виправленої декларації за 2017 рік.

Таке рішення 26 березня ухвалила суддя ОАСК Любов Маруліна, повідомляє «Слово і діло».

Згідно рішення НАЗК, у декларації Ляшка не вказано житло дочки; неправильна площа житлового будинку в Козині Київської області; недостовірна вартість автомобіля Mercedes-Benz GLE 250 2017 року (Ляшко вказав 1,092 млн грн, а за договором – 50 тисяч грн); незадекларовані акції редакції газета «Політика»; Ляшко вказав 571 тис. грн виграшу в лотерею, хоча в самому «Фаворит спорті» стверджують, що жодних виплат екснардепу не здійснювали, а про його лотерейні квитки відсутні будь-які відомості і неправильно вказав дохід від продажу автомобіля. Таким чином, на думку НАЗК, Ляшко вніс недостовірні відомості, які відрізняються від достовірних на понад 982 тис. грн і тим самим, він міг вчинити кримінальне правопорушення за брехню в декларації. Тож Нацагентство затвердило обґрунтований висновок і скерувало його до НАБУ.

Не погодившись з рішеннями НАЗК про результати перевірки і направлення висновку до НАБУ, Ляшко подав позов проти Нацагентства до Окружного адмінсуду Києва. У позові вказується, що НАЗК нібито провело перевірку з порушенням строків; Ляшка не повідомили про ухвалення рішень і не вказані підстави для проведення перевірки.

Вивчивши позов, суддя Маруліна його задовольнила. Вона вказала, що НАЗК ухвалило свої рішення поза межами визначеного для цього строку, а тому це підстава для скасування рішень Нацагентства. Тому суддя визнала протиправними і скасувала рішення НАЗК про результати перевірки декларації Ляшка та про направлення висновку до НАБУ. Це рішення набуло чинності, його не оскаржували.

Нагадаємо, голова НАЗК Олександр Новіков заявив, що Ляшко підробив лотерейний білет. Раніше журналісти програми «Схеми» встановили, що нардеп Артур Герасимов не вказав у декларації іспанську вілу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: