Присудження вчених звань: НАЗК не схвалило антикорупційну програму МОН

Читать на русском
НАЗК наполягає на додатковій оцінці корупційних ризиків у програмі МОН, яка пов'язана з присудженням наукових ступенів і вчених звань.
фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції наполягає на додатковій оцінці корупційних ризиків у програмі МОН, яка пов'язана з присудженням наукових ступенів і вчених звань.

Про це повідомила пресслужба НАЗК у вівторок, 27 квітня.

Доктори і кандидати: скільки науковців в українській владіУ Верховній раді 74 депутати ‒ кандидати наук, 28 обранців ‒ доктори наук. В уряді лише двоє докторів наук і 8 кандидатів.

Зокрема, НАЗК не погодило антикорупційну програму Міністерства освіти і науки на 2021-2023 роки.

В агентстві заявили, що МОН не врахувало ризики, що стосуються корупції в сфері присудження і позбавлення наукових ступенів і вчених звань. При наявності такого ризику антикорупційна програма МОН не може бути узгоджена, звертають увагу у НАЗК.

У зв'язку з цим Нацагентство наполягає на проведенні додаткової оцінки корупційних ризиків у діяльності МОН.

«НАЗК готове надати Міністерству необхідну консультаційну та методичну допомогу під час проведення оцінки корупційних ризиків та підготовки антикорупційної програми. Ми впевнені, що освічене суспільство – це стратегічний ресурс держави, а корупція у сфері освіти і науки - це пряма загроза освітньому розвитку українського суспільства», - заявив керівник Департаменту попередження та виявлення корупції Сергій Деркач.

Нагадаємо, на цьому тижні народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію з державного управління. Всі 13 членів комісії підтримали рішення, щоб Киві присвоїли звання кандидата наук. При цьому сам захист супроводжувався скандалом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: