У COVAX велика нестача вакцин через спалах COVID в Індії

Читать на русском
COVAX не вистачає 140 мільйонів доз вакцин від коронавірусу через коронакризу, яка виникла в Індії.
UNICEF ​​/ KOKOROKO

Міжнародній ініціативі COVAX не вистачає 140 мільйонів доз вакцин від коронавірусу через коронакризу, яка виникла в Індії.

Про це повідомляє BBC у понеділок, 17 травня.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

Як пише видання, індійський інститут сироватки (SII) повинен був поставити близько половини з двох мільярдів вакцин для COVAX у 2021 році, але в березні, квітні та травні поставок не було. Через припинення поставок вже є дефіцит в 140 млн доз. При цьому очікується, що до кінця червня дефіцит виросте до 190 мільйонів доз.

У свою чергу Unicef ​​закликав країни G7 - Канаду, Францію, Німеччину, Італію, Японію, Велику Британію і США, а також Євросоюз - терміново пожертвувати свої надлишки поставок.

За даними Unicef, разом ця група країн могла б пожертвувати близько 153 мільйонів доз, при цьому виконуючи зобов'язання щодо вакцинації свого населення.

Нагадаємо, в Індії у квітні майже кожен день фіксували нові антирекорди смертності через COVID. Сьогодні вперше спостерігається спад нових випадків - захворюваність впала до мінімуму з 21 квітня, але смертність тримається на рекордних показниках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: