Шмигаль озвучив витрати на виплату карантинної допомоги ФОПам і найманим працівникам

Читать на русском
При цьому наголошується, що заявок подали значно менше, ніж розраховувалося, проте навіть при цьому допомогу отримав тільки кожен третій бажаючий
Денис ШмигальFacebook

В Україні станом на 15 травня 2021 року держава витратила на карантинні виплати для фізичних осіб - підприємців та найманих працівників, діяльність яких була припинена через посилення карантину, один мільярд гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

«Понад 1 млрд грн вже виплатила держава людям і бізнесу, який знаходився в червоних карантинних зонах», - написав він.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт №5300 про допомогу ФОП і найманим працівникам через локдаун в «червоних» зонах. Документ повернув карантинні виплати, які були під час жорсткого карантину в січні. Президент України Володимир Зеленський підписав закон і 9 квітня він набув чинності.

Прийом заявок на отримання допомоги від держави в період карантину розміром у 8 тис. грн стартував 19 квітня. За перший день вже понад 116 тисяч українців подали заявку на отримання допомоги. Всього заявки на компенсацію за карантин подали 320 тисяч українців. Виплати отримав кожен третій. При цьому очікувалося, що буде отримано не менше 1,6 млн заявок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: