Виплати ФОП: скільки українців подало заявки за перший день

Читать на русском
Прийом заявок на отримання допомоги від держави на період карантину розміром у 8 тис. грн стартував вчора, 19 квітня.

Прийом заявок на отримання допомоги від держави на період карантину розміром у 8 тис. грн стартував вчора, 19 квітня. За перший день вже понад 116 тисяч українців подали заявку на отримання допомоги.

Про це повідомили в пресслужбі Мінфіну.

Оформити заявку на отримання грошової допомоги можуть підприємці та наймані працівники, діяльність яких була припинена на час перебування області в «червоній» зоні. Для цього необхідно зареєструватися через додаток або єдиний портал державних послуг «Дія».

Як змінювалася кількість ФОПів та юридичних осіб в Україні в 2013-2020 рокахЗа останні дев’ять років кількість фізичних осіб-підприємців зменшилася, а от юридичних осіб зареєструвалося більше.

Всього на одноразову матеріальну допомогу для підприємців та найманих працівників від держави у 2021 році з держбюджету було скеровано 1,4 млрд гривень.

У цілому очікується, що послугою скористаються 1,6 млн громадян.

Нагадаємо, 30 березня Верховна рада підтримала в цілому законопроект №5300 про допомогу ФОП і найманим працівникам через локдаун в «червоних» зонах. Документ повернув карантинні виплати, які були під час жорсткого карантину в січні.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон і 9 квітня він набув чинності.

«Слово і діло» докладно писало - хто і як може отримати виплати і що для цього потрібно зробити.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: