Карантинні 8 тисяч: заявників уже понад 300 тисяч

Читать на русском
В Україні вже понад 300 тисяч підприємців з червоних зон карантину подали заявку на отримання 8 тисяч гривень.
фото з відкритих джерел

В Україні вже понад 300 тисяч підприємців з «червоних» зон карантину подали заявку на отримання допомоги від держави у вигляді 8 тисяч гривень.

Про це повідомляється на сайті Мінекономіки.

Карантинні виплати: як отримати від держави 8 тисяч гривеньУ березні 2021 року уряд знову пообіцяв бізнесові виплатити по 8 тисяч гривень компенсації за збитки від локдауну. Як та хто може отримати ці гроші ‒ покрокова інструкція.

«Станом на 28 квітня понад 300 тис. підприємців і найманих працівників, діяльність яких була припинена через посилення карантину, вже подали заявки на отримання допомоги від держави у розмірі 8 тисяч гривень. Крім того, перші виплати вже направлені на рахунки заявників», - йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що вже починають отримувати допомогу «ті ФОП і працівники, які подали заявки в перші дні роботи програми». При цьому раніше коштів у програмі було розраховано тільки на 175 тисяч заявників.

«Перші 200 млн гривень вже пішли на виплати і далі процес буде ритмічним. Хочу всіх заспокоїти, що при необхідності на програму будуть передбачені додаткові кошти, адже програма буде доступна протягом 2021 року для всіх областей, які потрапляють в «червоні» зони», - запевнив глава Мінекономіки Ігор Петрашко.

Нагадаємо, прийом заявок від бізнесу на отримання «карантинних» 8 тисяч стартував 19 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: