Українці відзначають День Європи

Читать на русском
В Україні в суботу, 15 травня, відзначають День Європи - як день загальних цінностей і загальної історії всіх націй континенту.

В Україні в суботу, 15 травня, відзначають День Європи - як день загальних цінностей і загальної історії всіх націй континенту.

Це свято відзначається в Україні на державному рівні з 2003 року згідно з указом президента Про День Європи кожну третю суботу травня, а в країнах Євросоюзу - 9 травня. Примітно, що Україна - єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається це свято.

На яких підставах українці можуть в'їхати в Євросоюз і для кого планують відкрити кордониХто може в'їхати в країни Євросоюзу під час карантину і для кого найближчим часом хочуть відкрити кордони, розібралося Слово і діло.

У ЄС дата святкування 9 травня обрана на честь дати схвалення Декларації Шумана 9 травня 1950 року. Після Другої світової війни в Європі почалася гонка озброєнь. Французький міністр закордонних справ Шуман запропонував країнам об'єднатися і почати євроінтеграцію.

У цей день традиційно проходить багато різних тематичних заходів у Києві та інших українських містах.

Так, в Києві, попри карантин, будуть проведені гонки на електроскутерах, симфонічний концерт і виставки. Цього року свято присвячене Дунаю і розвитку вільного судноплавства на річці. Також до свята будуть проведені онлайн-заходи: конкурси, фотовиставки, культурні проекти, флешмоби. Заходи також будуть проводитися в інших українських містах.

Нагадаємо, 9 травня Україна відзначала День перемоги над нацизмом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: