Байден прокоментував ситуацію в Ізраїлі

Читать на русском
За словами американського президента, Ізраїль змушений захищатися, оскільки бойовики ХАМАС завдають ударів по його території, запускаючи тисячі ракет.
Джозеф БайденReuters

Президент США Джозеф Байден заявив, що Ізраїль має повне право захищати свою територію через загострення на Близькому Сході.

Про це повідомляє AP.

Так, Байден заявив, що провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Бенжаміном Нетаньяху.

«У мене нещодавно відбулася розмова з Бібі Нетаньяху, ми незабаром оприлюднимо заяву на цей рахунок. Мої очікування і надія полягають в тому, що скорочення насильства буде раніше, а не пізніше», - сказав американський лідер.

За словами американського президента, Ізраїль змушений захищатися, оскільки бойовики ХАМАС завдають ударів по його території, запускаючи тисячі ракет.

«В Ізраїлю є право на самооборону», - заявив Байден.

Нагадаємо, обмін ракетними ударами між Ізраїлем і Палестиною триває вже кілька днів. 11 травня Тель-Авів і його передмістя потрапили під ракетний обстріл з Сектора Газа. Після обстрілу на вулицях міста почалися масові заворушення. У місті Лода оголосили надзвичайний стан.

В ході загострення конфлікту було оголошено надзвичайний стан в ізраїльському місті Сдерот і його околицях.

Пізніше Ізраїль назвав умову припинення ударів у відповідь.

12 травня бойовики ХАМАС відновили ракетні обстріли Ізраїлю з Сектора Газа. Після 18:00 по ізраїльській території були випущені 130 ракет, багато з них досягли мети, попри спроби системи «Залізний купол» перехоплювати їх.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: