В Ізраїлі сподіваються на припинення конфлікту з палестинськими угрупованнями

Читать на русском
При цьому в Ізраїлі не виключають можливості масштабного збройного повстання арабів, проте сподіваються, що до цього не дійде і конфлікт буде вирішено мирними шляхами.
Ілюстративне фотоReuters

В Ізраїлі сподіваються на мирне врегулювання конфлікту з палестинськими угрупованнями, який останнім часом загострився; при цьому Ізраїль заявляє про намір продовжувати підтримувати законність та правопорядок.

Про це на онлайн-брифінгу для іноземних журналістів заявив прессекретар МЗС Ізраїлю Ліор Хаят, повідомляє «РБК-Україна».

Як заявив ізраїльський чиновник, причинами нинішніх подій нібито є переділ влади всередині самої Палестини, де свої позиції намагається зміцнити угруповання ХАМАС - в тому числі такими методами. Результатом таких дії, вказав Хаят, може стати дестабілізація ситуації в усьому регіоні.

Конфлікт на Близькому Сході: через обстріл Ізраїлю шпиталізували більше 200 людейВ Ізраїлі лікарні в центрі та на півдні країни надали медичну допомогу понад 200 постраждалим. Поранення люди отримали після ракетного обстрілу з Сектору Гази.

При цьому в Ізраїлі не виключають можливості масштабного збройного повстання арабів, проте сподіваються, що до цього не дійде і конфлікт буде вирішено мирними шляхами.

Нагадаємо, обмін ракетними ударами між Ізраїлем і Палестиною триває вже кілька днів. 11 травня Тель-Авів і його передмістя потрапили під ракетний обстріл з Сектора Газа. Після обстрілу на вулицях міста почалися масові заворушення. У місті Лода оголосили надзвичайний стан.

В ході загострення конфлікту було оголошено надзвичайний стан в ізраїльському місті Сдерот і його околицях.

Пізніше Ізраїль назвав умову припинення ударів у відповідь.

12 травня бойовики ХАМАС відновили ракетні обстріли Ізраїлю з Сектора Газа. Після 18:00 по ізраїльській території були випущені 130 ракет, багато з них досягли мети, попри спроби системи «Залізний купол» перехоплювати їх.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: